Osaava konsultti sparraa!

Kaipaatko tukea kehitysideoillesi? Uusia ideoita palveluihisi? Täsmäneuvoja vaikkapa markkinoinnin työkaluihin? Yleisemmin tukea ja tsemppausta yrityksesi kehittämiseen?

Mitä sparraaminen on käytännössä?

Rinnalla kulkeminen

Sparraamisen ideana on se, että konsultti kulkee yrittäjän rinnalla sovitun ajan. Säännöllisissä tapaamisissa käydään läpi ennaltasovittuja teemoja ja pohditaan yhdessä yrittäjän haasteita ja tulevaisuuden tavoitteita. Tapaamiset toimivat myös etänä.

Osaamisen kehittäminen

Yrittäjän tulee olla usein monen asian osaaja. Joskus kuitenkin on tarpeen kokeilla uutta ja oppia uusia taitoja esimerkiksi digimarkkinoinnin saralla. Yhdessä voimme käydä läpi yrittäjän haluamia työkaluja, joilla hän voi edistää omaa markkinointia. Prosessien ja toimintamallien ideoiminen voi myös olla osa sparraamista.

Ideointia yhdessä

Erilaisissa muutostilanteissa tai toiminnan häiriöissä voi olla monipuolinen yritystoiminta ja palvelutarjonta olla tarpeen. Sparraaminen on hyvä tapa ideoida vaihtoehtoisia toimintatapoja, mikäli nykyisessä yritystoiminnassa on haasteita. Yleisemmin uusien liiketoimintamahdollisuuksien pohtiminen yhdessä on myös luonnollinen osa hyvää sparraussuhdetta.

Selkeää yritysneuvontaa

Sparraamisessa kuten muussakin konsultaatiossa pyrin antamaan yrittäjälle selkeitä ja toimintakelpoisia ohjeita. Sparraamisen alussa asetamme yhteisesti tavoitteet ja sovimme aiheet, mitä käymme yhteisissä sessioissa lähtökohtaisesti läpi.

Johdonmukainen tsemppaaja

Oikeassa elämässä kaikki ei mene niinkuin Strömsössä, ei myöskään yrittämisessä. Sparraava konsultti tsemppaa yrittäjää haasteissa ja auttaa näkemään uusia mahdollisuuksia tai vaihtoehtoisia toimintatapoja. Kun joskus myös projektit ja kehittäminen pitkittyvät, niin tavoitteellinen ja jodonmukainen tsemppaaja auttaa pitämään punaisen langan käsissä yrittäjän arjessa.

Uusia näkökulmia yrittämiseesi

Konsultilla on kokemusta ja näkemystä usealta eri toimialalta sekä yrityksistä. Voit hyödyntää tätä omassa toiminnassasi. Voimme yhdessä löytää uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia yritystoimintaasi.

Ei turhaa konsulttislangia, vaan konkreettisia neuvoja yrityksesi hyväksi!

Olen Maija-Leena Rissanen, kasvukoutsi, jonka intohimona on auttaa yrityksiä liiketoiminnan kehittämisessä. Autan asiakkaitani lähes 30 vuoden myynnin ja markkinoinnin sekä liiketoiminnan kehittämisen kokemuksella. Olen selättänyt monta haastetta työkavereideni kanssa urani aikana. Näistä saatu kokemus on jakamisen arvoista. Olen aina seurannut aikaani ja liiketoiminnan ilmiöitä eri toimialoilla. Uskon, että hyödyt kokemuksestani myös kun toimintamallinamme on sparraaminen eli rinnallakulkeminen yrittäjän arjessa!

Blogissani voit tutustua ajatuksiini! Kun olet vakuuttunut, että voin auttaa, ota rohkeasti yhteyttä. 

Sovitaan sparrausohjelma juuri sinun yritystäsi varten ja sinun aikataulujesi mukaisesti!

Kehitetään yhdessä yritystäsi ja yrittämistäsi!

Referenssejä

Lue mitä asiakkaat kertovat Yrittäjän sparraamisesta
Anniina Ervasti haki neuvoja yrityksensä näkyvyyden lisäämiseen

Olen Anniina, hieronta- ja hyvinvointiyrittäjä Kangasalta. Yritykseni Liikkuvan alkutaival ei olisi voinut olla erikoisempi, kun koronavirus keikautti kaiken päälaelleen. Myynnin ja markkinoinnin maailma on jo valmiiksi haastava. Nuorena ja uutena yrittäjänä jouduin siis toteamaan, että apu oli tarpeen, ja otin yhteyttä Maija-Leenaan. Yhteistyössä ymmärsin, ettei markkinointi ole niin monimutkaista kuin usein luullaan!

Hyvä sparraus ohjaa ja vahvistaa yrittäjää, se luo suuntaviivat kuoppaiselle tielle. Maija-Leena ymmärtää käytännöllistä markkinointia. Hänellä on työssään tarmokas ja kannustava ote, sekä tietenkin roppakaupalla kokemusta, josta myös alan ulkopuolinen saa helposti kiinni. Maija-Leena ei jäädy eikä jätä kylmäksi vaan on aina valmis kylvämään uusia ideoita ja vilpittömästi auttamaan, ottamaan selvää asiasta kuin asiasta ja keskustelemaan erilaisista näkökulmista. Myöskään etäyhteistyö ei tuota ongelmia; kameran päässä jutustelu on melkein kuin keskustelisi samassa huoneessa.

Tutustu Anniinan palveluihin:  Hieronta ja hyvinvointi Liikkuva

Anniina Ervasti

Hieronta ja hyvinvointi Liikkuva, yrittäjä

Arctic Ideas Consulting